Ma a szeptemberi napéjegyenlőség napját - szeptember 22 - a szezon nekem legkedvesebb finomságával a piacokon, vásárcsarnokokban egyre nagyobb számban megjelenő sütőtökkel köszöntöm. Vidám színével jókedvre derít, ismerem kiváló élettani hatásait, szóval jöjjön a sokféle finomságra alkalmas sütőtök szezonja és egy édes-csípős sütőtökfánk receptje.
(fotó:rasamalaysia)
Parmezános sütőtökfánk - édes chili szósszal
Hozzávalók:
50 dkg gyalult sütőtök,
érdemes kipróbálni a japán fajtákat,
édesebbek, mint a hazaiak,
például a Kabocha, vagy a Hokkaido tök
4 evőkanál liszt (lehet teljes kiőrlésű)
1 nagyméretű tojás,
2 evőkanál tej,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg parmezán sajt (lehet persze egyéb sajttal készíteni)
só, ízlés szerint,
őrölt fekete bors, ízlés szerint,
olaj a sütéshez
készen kapható édes chili szósz (vagy saját készítésű bármilyen mártás, szósz)
Készítés:
Nagyon egyszerű.
A hozzávalókat összekeverjük, két nagy evőkanál segítségével az előzőleg felhevített olajba rakosgatjuk, pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor vagy édes chili szósszal, vagy bármilyen egyéb finom mártással tálaljuk.
Kabocha tök
Hokkaido tök
forrás: rasamalaysia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése