Akár vacsorára, akár ebédre igazán kiadós és finom. A fogásban a többféle, selymes, zamatos sajtféle és tejszín dominál, kiváló harmóniában a könnyed csirkehússal és a kifőtt tésztával.
Alfredo csirkés kagylótésztája
Hozzávalók
(mennyiség helyett csak az összetevőket
és az arányokat közlöm, személyek számától függ)
Óriás méretű kagyló száraztészta (olasz)
apróbb darabokra tépkedett, darabolt sült, vagy főtt csirkehús
ricotta
mozzarella
parmezán
tejszín,
krémsajt,
vaj,
só, bors, fokhagyma,
petrezselyem zöldje
Elkészítés
Először kapcsoljuk be a sütőt, 260 C-fokra. Forraljunk a tészta mennyiségének megfelelően vizet, sózzuk, majd főzzük ki a kagylótésztát, szűrjük le és tegyük félre.
Töltelék:
Egy nagy tálban keverjük össze a csirkehúst a mozzarella, a parmezán és a ricotta felével. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele aprított petrezselyemzöldjét.
Szósz:
Most készítsük el a szószt. Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk vajat, ebbe dobjuk a zúzott fokhagymát, kicsit pirítsuk, majd öntsük hozzá a tejszínt a maradék sajtokat, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt olvasszuk- sűrítjük.
Ha megfelelő az állaga, félretesszük.
Egy hőálló tálat előkészítünk és minden egyes kifőtt kagylótésztába egy kanálnyi húsos tölteléket teszünk és sorban lerakjuk a tálba. Erre egy sor szósz következik, amíg a teljes mennyiség el nem fogy.
A jól felforrósodott sütőben körülbelül 15-20 percig sütjük, vagy addig, amíg szép, pirosas-barnás színt nem kap a teteje. Ekkor a maradék vágott petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
Az alábbi videóban pontosan látható a teljes főzési folyamat, lessük el :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése