Egy angol szerző egyszerű, nem kifejezetten tudományos könyveit ajánlom szíves figyelmébe az olvasónak.
Az elsőben a "szakácsdoktor receptes gyűjteményében" válogatva, mindenkinek sok jó tanáccsal szolgál a szerző, de elsősorban a betegségek idejére nyújt hihetetlenül sok jó receptet. Dale Pinnock könyve egy jó ajándék is lehet. Ismerőseink, rokonaik örömére.
"Dale Pinnock, az ismert angol gyógyszakács és táplálkozástudományi szakértő eredeti módon vizsgálja a kapcsolatot a konyha és az egészség között. Könyvében külön fejezetet szentel az alapvető élelmiszerek, a zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek, fűszerek összetételének, és az emberi szervezet működésére gyakorolt hatásának, külön fejezetet pedig az étkezéssel, étrenddel befolyásolható vagy gyógyítható betegségek bemutatásának. Könnyen áttekinthető, lexikonszerűen használható ismertetéseihez különleges receptek sokasága társul, melyek összetételüknél fogva jótékony hatással lehetnek a beteg, legyengült, fáradt szervezetre. A szerző vallja, hogy a gondosan és tudatosan megtervezett étrenddel sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Receptjei a szó egészségügyi és gasztronómiai értelmében is gyógyító hatásúak."
Fontosnak gondolom még megjegyezni, hogy a könyv nem csak a beteg, legyengült szervezet számára nyújt segítséget, hanem az egészséges táplálkozásra - mintegy megelőző jelleggel - hívja fel a figyelmet és ad rengeteg tanácsot, sok jó receptet.
Második könyvében már a mindennapok egészséges táplálkozására fordít nagyobb hangsúlyt. Ezzel szert tehetünk egy csomó hasznos felismerésre, továbbgondolásra, egyúttal hagyománnyá válhat a gondoskodó, egészséges táplálkozás igénye. Ezen van a fő hangsúly.
"Dale Pinnock egy sor vadonatúj, egyszerű, ízletes recepttel tér vissza, amik élvezetessé teszik az egészséges étkezést. Könyvében hétköznapi helyzetekhez, és a mindennapi életvitelhez igazodó fogásokat mutat be, a tápláló reggelitől kezdve a csábító falatokon, gyorsan elkészíthető ebéden, laktató harapnivalókon, gyors vacsorákon, egészséges édességeken át a nagy baráti összejövetelekre javasolt fogásokig. A receptek között ráadásul találunk néhány kifejezetten egészséges koktélt is. Az ételek leírása mellett a szerző részletesen bemutatja az egészséges összetevők jótékony hatásait is, egy könnyen értelmezhető szimbólumrendszer segítségével pedig pontosan jelöli, hogy az egyes fogások a szervezetrendszer mely részeire vannak jótékony hatással. A Gyógyító ételek című fejezet pedig részletesen ismerteti az ételekben található hasznos összetevőket. A Gyógyító konyha 2. - Egészséges mindennapok című könyv 80 könnyen elkészíthető receptje praktikus, élvezetes megoldásokat kínál az egészséges étkezés mindennapi kihívásaira."
A könyv itt szerezhető be
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése