Minden évben megfogadjuk. Minden évben érezzük, jó volna valahogyan megtisztítani szervezetünket a karácsonyi-újévi ünnepkör asztali áldásainak/örömeinek káros, túlzó hatásaitól. Amelyek - valljuk be - szebbé, hangulatosabbá varázsolták jeles napjainkat.
De nehéz hozzáfogni. Ennek több oka van, egyik legfontosabb, hogy recepteket, leírásokat kéne hozzá keresgetni.
Most a Cookta segítségével megvalósíthatjuk az első újévi leveskúrát.
Egy finom, könnyű levest kiemelek ( nem véletlen a választás, kedvencem a cékla), a teljes leírás linket megnyitva a érhető el.
Céklakrémleves almával és tormával
Hozzávalók:
2 közepes cékla, 1 közepes krumpli, 1 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál ecetes reszelt torma, 1 liter víz vagy zöldségalaplé, só, olívaolaj, 1,5 dl joghurt
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát megdinszteljük kevés olívaolajon, rádobjuk a meghámozott és felkockázott céklát, krumplit és almát, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével, ízlés szerint megsózzuk. Puhára főzzük a zöldségeket (kb. 15 perc). Ekkor hozzáadjuk a reszelt ecetes tormát és a joghurtot, és rúdmixerrel krémesre dolgozzuk. Pirított diót vagy szezámmagot szórhatunk rá tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése