Álomkönnyű, álomfinom, nagyon egyszerű!
Több szó minek ide? Jöjjön a recept!
Hozzávalók:
6-8 adaghoz
130 ml tej
100 g krémsajt
100 g vaj
8 tojássárgája
60 g liszt
60 g kukoricakeményítő
13 tojásfehérje
130 g kristálycukor
Elkészítés:
160 fokra melegítsd elő a sütőt.
Közepes láng felett olvaszd fel a vajat a krémsajttal és a tejjel. Kevergesd, amíg sima állagot nem kapsz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni.
Egy nagy tálban kezdd el felverni a tojássárgájákat, és közben öntsd hozzá a tejes keveréket.
Szitáld bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd alaposan keverd össze.
Egy másik tálban verj kemény habot a tojásfehérjékből, a cukor hozzáadásával. Óvatosan, 3 adagban keverd a tésztához a habot, majd az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
A tortaformát helyezd egy nagyobb formába, amit körülbelül fél centi magasságig önts fel forró vízzel.
Először 25 percig süsd, majd vedd le a hőmérsékletet 135 fokra, és tedd vissza 55 percre a tortát, hogy megduplázza a magasságát!
Tálald melegen, porcukorral meghintve!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése