Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Apró húsgombócok - ízes mártásban, tésztával

Könnyen és viszonylag kevés ráfordítással, szerény alapanyagokból finom, ízes vacsorát készíthetünk, ha van a hűtőben otthon valamilyen darált húsunk. Ehhez a fogáshoz tényleg nincs szükségünk nagy előkészületekre, hiszen amíg a hús sül, a tészta is kifő. A mártás készítésével záródó konyhai akciónk végeredménye egy nem túl nehéz, nem túl drága, viszont illatos, ízes vacsora 4 személy részére. Természetesen akár könnyű ebédnek feltálalható.





APRÓ HÚSGOMBÓCOK, ÍZES MÁRTÁSBAN, MAKARÓNIVAL


HOZZÁVALÓK
4 személy részére



bors
300 g darált hús (lehet vegyesen marha+sertés, esetleg marha+pulyka)
1 egész, közepes méretű tojás
1 teáskanál mustár
2 evőkanál  zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított kakukkfű
400 gramm  sárgarépa
100 gramm  fagyasztott zöldborsó
300 gramm tészta (legjobb a kisméretű makaróni)
1 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj / margarin
2 evőkanál liszt
1/4 l tej
1 teáskanál  szerecsendió őrlemény

    ELKÉSZÍTÉS:

    Először a húsgolyókat állítsuk össze. Az összes hozzávalóval jól gyúrjuk át (tojás, hús, zsemlemorzsa, kakukkfű, só, bors, 1/2 reszelt vöröshagyma), majd nedves kézzel apró golyókat alakítunk ki és forró (de nem égetően forró) olajban (nem kell, hogy teljesen ellepje) piros-barnára sütjük (kb 4-5 perc/adag). Ha a hús kisült, tegyük félre és egy nagyobb edényben tegyünk fel sós vizet forrni. Vágjuk szálasra és kisebb, gyufaszálhosszú darabokra a sárgarépát, majd amikor a víz forr, dobjuk bele a zöldborsóval együtt és főzzük kb 15 percig, majd szűrőkanállal szedjük ki, de a vizet ne öntsük le, mert ebben most megfőzzük a makarónit. Előtte azonban tegyünk a vízbe sót. Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást. A vajon sárgára pirítjuk a maradék 1/2 apró kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a lisztet, felöntjük tejjel, ha szükséges vizet teszünk hozzá (vagy húsleves alaplét) és a szerecsendió őrleményt. Mártás sűrűségűre főzzük.
    A közben puhára főtt tésztát leszűrjük és összekeverjük a répával, borsóval, mártással és egyszer összeforraljuk.
    Tálaláskor adjuk hozzá a húsgombócokat.



    Bevezető:Hedera
    Szerző: Auskochen&Geniesen
    Fotó: Auskochen&Geniesen
    Forrás: Lecker


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    ÖSSZES CIMKE

    Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)