fotóforrás: Youtube
SFENJ - illatos, narancsos fánk
HOZZÁVALÓK:
8 g instant élesztő26 kcal
31 g narancslé (frissen facsart, langyos)15 kcal
28 g tojás (felvert)35 kcal
8 g napraforgó olaj71 kcal
10 g cukor39 kcal
2 g narancshéj (reszelt)1 kcal
125 g finomliszt (átszitált)455 kcal
106 g napraforgó olaj (a sütéshez)939 kcal
4 g porcukor (a szóráshoz)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze az élesztőt 4 ek narancslével, 1 tk cukorral és 2 tk liszttel, majd hagyjuk kb. 25 percig meleg helyen felfutni.
Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd a két tálkát szakaszokban, lassan adjuk egymáshoz. Gyúrjuk egészen addig, míg egy lágy tésztát kapunk. Takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk 1 órán át dagadni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra és szúrjunk ki 8 cm karikákat belőle. Az ujjunkkal formáljunk egy-egy lyukat minden egyes korong közepébe, majd sorakoztassuk őket zsiradékkal kikent sütőlapra.Hagyjuk így egy fél óráig állni (itt majd ismét kel egy kicsikét).
Hevítsünk 5 cm vastagságban olajat egy lábasban. Süssük a korongokat aranybarnára, hagyjuk kihűlni őket, s végül forgassuk őket porcukorba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése