Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
(2 személyre)
15 dkg rizs,
3-4 dkg húsos (kolozsvári, vagy házi) szalonna
4 nagy fej, vékony szeletre vágott csiperke gomba
4 nagy fej, vékony szeletre vágott csiperke gomba
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 kisebb vöröshagyma
1 hegyes zöldpaprika (ízlés szerint csípős, vagy édes)
1 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál étolaj
só, bors
Elkészítés:
Először a rizst pirítjuk meg egy kanál étolajon, majd bekapcsoljuk a sütőt (200 C-fok, nem légkeverős, villany)
és a rizsre 3 dl sós, forró vizet öntve, a lefedett edényt a sütőbe helyezzük. Kb 25 perc múlva a sütőt kikapcsoljuk.
Ezután a vékony csíkokra szelt szalonnát kiolvasztjuk, majd a csíkokra vágott zöld és piros paprikát, valamint a nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott gombát is rádobjuk. 1 evőkanál olívaolajjal dúsítjuk, majd 5-6 percig együtt dinszteljük. Ha a paprika összeesett, de nem teljesen puha, enyhén sózzuk, borsozzuk és a sütőből kivett rizzsel lazán összeforgatjuk.
...de ha készítünk hozzá egy grillezett vagdaltat, még tartalmasabbá tehetjük az ínycsiklandó fogást.
...de ha készítünk hozzá egy grillezett vagdaltat, még tartalmasabbá tehetjük az ínycsiklandó fogást.
saját recept
saját írás
saját fotó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése