Kaliforniai paprikás rizsköret, szalonnával gazdagítva
Hozzávalók:
(2 személyre)
15 dkg rizs,
3-4 dkg húsos (kolozsvári, vagy házi) szalonna
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 kisebb vöröshagyma
1 hegyes zöldpaprika (ízlés szerint csípős, vagy édes)
1 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál étolaj
só, bors
Elkészítés:
Először a rizst pirítjuk meg egy kanál étolajon, majd bekapcsoljuk a sütőt (200 C-fok, nem légkeverős, villany)
és a rizsre 3 dl sós, forró vizet öntve, a lefedett edényt a sütőbe helyezzük. Kb 25 perc múlva a sütőt kikapcsoljuk.
Ezután a vékony csíkokra szelt szalonnát kiolvasztjuk, majd a csíkokra vágott zöld és piros paprikát, valamint a nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát is rádobjuk. 1 evőkanál olívaolajjal dúsítjuk, majd 5-6 percig együtt dinszteljük. Ha a paprika összeesett, de nem teljesen puha, enyhén sózzuk, borsozzuk és a sütőből kivett rizzsel lazán összeforgatjuk.
Tulajdonképpen más dolgunk nincs a körettel. Jöhet hozzá a hús, vagy valamilyen máj, vagdalt, rántott, sült halféle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése