RAKOTT SZÍVSALÁTA
(2 fő részére)
HOZZÁVALÓK:
1 fej jól megmosott szívsaláta (négy cikkbe vágva)
1 szelet bacon (vékony csíkokra vágva, pirosra sütve)
1 zsemle (vagy egy szelet zsúrkenyér) megpirítva, apróra vágva
1 pohár (375 gr) tejföl
2 evőkanál olíva olaj
só, provanszi fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva), vagy kevés szárított fokhagyma
2 tojás (felverve)
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott, felvágott salátát lecsepegtetjük, félretesszük. Serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük a zsírjából és az edényben maradt zsiradékon kissé megpirítjuk a salátát. Kiszedjük, félretesszük, majd ugyanebben a zsiradékban barnás-pirosra pirítjuk az apróra vágott zsemlét. A tejfölt kikeverjük a felvert tojásokkal, 1 evőkanál olíva olajjal, majd enyhén sózzuk, félretesszük.
Felfűtjük a sütőt (260 C-fok nem légkeverős, villany).
Egy tűzálló tálat 1 kanálnyi olíva olajjal kizsírozunk, kevés zsemlemorzsával meghintjük, ráterítjük a salátacikkeket, megszórjuk fél marék pirított zsemlekockával, most rátesszük a kisütött bacon csíkokat, most kevés fokhagyma kerül rá, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, a maradék zsemlekockával megszórjuk, a tetejére rálocsoljuk a maradék tojásos tejfölt és a maradék fokhagymával szórjuk. Kevés zsemlemorzsával meghintjük és az előre felfűtött sütő felső polcán 15-20 perc alatt szép, pirosasra sütjük.
További szív(vagy római saláta) receptek:
Receptvarázs
Receptneked
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése