Könnyed, nyári desszert.
MEGGYES - GYÜMÖLCSÖS - CRUMBLE
HOZZÁVALÓK:
1,20 kg magozott meggy (vagy egyéb gyümölcs)
2 evőkanál kukorica keményítő,
15 dkg liszt
20 dkg barna cukor
1 evőkanál apróra vágott mandula (lehet pirított)
2 evőkanál citromlé
1/4 teáskanál őrölt fahéj
2 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
Először kimagozzuk a meggyet, összekeverjük 1 kanál citromlével, kukoricakeményítővel és egy csipet sóval (vagy megtisztítjuk, esetleg aprítjuk a gyümölcsöt).
Ezután begyújtjuk a sütőt, 200 C fokra (nem légkeverős, villany) állítjuk.
Összeállítjuk a tésztát. Keverjük össze a hozzávalókat ( liszt, mandula, csipet só, 5 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé) legvégén adjuk hozzá a hideg, apró kockára vágott vajat és gyors mozdulatokkal (vagy keverőgéppel) néhány perc alatt morzsásra, darabosra kavarjuk.
Egy serpenyőt (vagy kerek tortaformát, esetleg kerámia edényt) kivajazunk, beleszórjuk a meggyet, meghintjük a maradék (15 dkg) barna cukorral, a fahéjjal és rámorzsoljuk a tésztát.
Ezután betesszük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt sárgás-rózsaszínűre sütjük.
Ezt a sütit legjobb azonnal, melegen, vagy langyosan tálalni.
Megjegyzés: természetesen a gyümölcs édességétől függ a hozzáadott cukor mennyiség, így édes cseresznyéhez, almához nem szükséges a megadott mennyiséggel készíteni.
bevezető szöveg: Hedera
forrás: myrecipe
fotóforrás: brooklynlocavore
fotóforrás2: halegroves
fotóforrás3: fruitbowl
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése