Alaprecept:
SÜLT CUKKINI RUDACSKÁK
JOGHURTOS SZÓSSZAL
HOZZÁVALÓK:
2 db cukkini, kb. 90 gr panko morzsa,
25 gr reszelt parmezán, 1 ek. fokhagymapor,
1 ek. szárított bazsalikom, 2 db tojás, só, bors
Görög joghurt szósz: kb. 300 gr natúr joghurt (krémesebb)
1 ek. citromlé, 2 ek. snidling, só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Vágjuk fel a cukkiniket kis rudakra. Egy tálban keverjük össze a panko morzsát parmezánnal, fokhagymaporral, bazsalikommal, sóval, borssal.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat.
Mártsuk a cukkini rudakat először a tojásba, majd a morzsába.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egy rétegben helyezzük el a kis rudakat. Süssük 15-20 percig. Félidőnél fordítsuk meg.
Amíg sülnek a rudacskák, keverjük össze a joghurtszósz hozzávalóit és pihentessük a hűtőben tálalásig.
Saját változat:
fiatal zeller, hámozva, ujjnyi vastag és hosszú csíkokra vágva,
vagy, ugyanígy fiatal spárgatök
parmezán helyett lehet bármely reszelhető (akár füstölt) sajt
Ízesítésként: köménypor, apróra vágott kapor
Szósz ízesítéséhez:
kömény-, pirospaprika-, apróra vágott kapor mehet bele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése