Lehetetlen összeszámolni, hányféle módon készítik a világ majd' minden részén. Persze nem csoda...könnyű, akár diétás étrendbe is beilleszthető, gyorsan elkészül, nem zsíros és jól áll neki a legtöbb zöldség-, és gyümölcsféle.
Egy olyan receptre leltem, amiben a csirkehús egy másik örökzöld, a leveles tészta töltelékeként ínycsiklandó és tartalmas fogássá alakul.
Lássuk a Receptneked leírását
BATYUS CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:
2 fej közepes lila hagyma
15 dkg gomba
60 dkg csirkemell
1 cs leveles tészta
1 tojás
10 dkg sajt
kevés olaj
ELKÉSZÍTÉS:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát és gombát megpirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sóval, borssal fűszerezzük és szintén kevés olajon elősütjük.
A levelestésztát kinyújtjuk, a közepébe terítjük a piritott hagyma-gomba keveréket.
Erre ráhalmozzuk a csirkemell kockákat. A tészta széleit ráhajtva batyut formázunk. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-on 30 percig sütjük! Francia, vagy krumplisalátával tálaljuk.
A hagyma-gomba kiváltható párolt káposztával is.
Bevezető: Hedera
Receptleírás és fotó: Receptneked
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése