GORGONZOLÁS GNOCCHI
RÓKAGOMBÁVAL ÉS BACONNAL
HOZZÁVALÓK
(kb 4 főre)
30 dkg rókagomba (vagy egyéb fajta)
3 szál újhagyma, karikára vágva
15 dkg húsos szalonna, csíkokra vágva
kevés repce(vagy egyéb) étolaj
só, bors
kevés apróra tépett oregano (vagy szárított)
a gnocchi hozzávalói:
50 dkg burgonya
3 tojás sárgája
4 evőkanál liszt
3 evőkanál vaj,
só, bors, szerecsendió
a sajtkrém hozzávalói:
10 dkg tejszín
20 dkg Gorgonzola
durvára tört bors
ELKÉSZÍTÉS
Először a rókagombát dinszteljük meg a szalonnával, hagymával, kevés olajon, enyhén sózzuk, borsozzuk és kevés oreganóval hintjük, majd félretesszük.
Ezután elkészítjük a gnocchit. Ehhez sós vízben megfőzzük a burgonyát, hűtjük és áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, borsot, szerecsendiót és a 4 evőkanál liszttel jó, rugalmas tésztát készítünk. Ha túl lágy, egy kevés liszttel tömöríthetjük.
A kész tésztából először rudakat sodrunk, majd kisebb (4-5 cm) darabokra vágjuk. Villával megnyomhatjuk, így rácsos mintát kapunk, de ez elhagyható.
Lobogó, sós vízben nagyon rövid idő alatt megfő. Ahogy feljön a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, kevés hideg vízzel öblítjük és a felolvasztott vajjal serpenyőben összeforgatjuk, félretesszük.
Legutoljára a sajtkrémet készítjük el. A kis darabokra tört/vágott sajtot a tejszínnel együtt forró gőzfürdő felett simára keverjük, nem főzzük. Tálaláskor a gnocchi tetejére öntjük, mellé kínáljuk a gombás, szalonnás ragut, kevés durvára őrölt borssal hintjük.
(akit érdekel, egy remek leírásból többet megtudhat a híres Gorgonzola sajtról itt)
Bevezető: Hedera
Fotó 1. 2. Forrás
Fotó 3.: Hedera
Forrás: Stuttgartcooking
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése