A cukkini nemcsak diétázóknak előnyös, hanem bárkinek, aki szereti a változatos, zöldségfélékből (is) összeállított étkezést. Alacsony energiatartalma ellenére laktató, egészséges és ízletes fogásokat lehet vele készíteni. Most egy könnyű leves receptjére leltem a Házipatika oldalán.
CUKKINI LEVES
HOZZÁVALÓK:
4 db kb. 20 cm-es kis cukkini
4 db burgonya
1 db közepes hagyma
a hagyma párolásához olaj
pirított zsemlekocka, de elhagyható
só tetszés szerint (tengeri)
kapor ízlés szerinti mennyiségben
ELKÉSZÍTÉS:
Üvegesre pirítjuk a hagymát, alaposan megmossuk a cukkinit - héjasan karikába vágjuk, maggal együtt, ha van benne. A burgonyával ugyanezt tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, kaprot. Edénybe rakva felöntjük vízzel. (Kevesebb vízzel sűrűbb, több vízzel hígabb állagú levest kapunk.) Kb. 20 perc alatt megfő, utána turmixoljuk. Ízletes krémlevest kapunk. A tetejére rakhatunk pirított zsemlekockát.
Bevezető: Hedera
Fotó: Homesteadnotes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése