TENNESSEE-I LEVES
50 dkg csirkecomb
20 dkg főtt gersli
20 dkg főtt kukorica
20 dkg krumpli
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál liszt
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
15 dkg sárgarépa
2 db vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál ecet
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál pirospaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirke felső combot kicsontozom, felkockázom.
A gerslit megfőzöm, 50 perc.
A répát vékony kis hasábokra vágom, és egy db vöröshagymát négybe vágok, kis vizet öntök rá, egy mokkáskanál ételízesítőt dobok rá, és megfőzöm.
A másik hagymát apró kockára vágom és 1 evőkanál olajon megdinsztelem.
A hús beleteszem és fehéredésig pirítom.
Egy kis vizet öntök rá, beleteszem a kukoricát, paprikát, paradicsomot újhagymát, 1 teáskanál ételízesítőt.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit.
Beleteszem a ketchup-ot, ecettel ízesítem.
Frissen őrölt borssal ízesítem, és a cukrot is beledobom. 1 l forró vízzel felöntöm.
Egy kanál olajon megpirítom a lisztet, beleteszem a pirospaprikát, egy kis vizet öntök bele.
A répát és a hagymát botmixerrel pépesítem.
A pépesített répát hozzáadom a rántáshoz, és beleöntöm a levesbe.
A gerslit is beleteszem, és jól forralom a levest.
Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálalom.
Bevezető: Hedera
Receptleírás és fotó: Cookpad
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése