Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

RIKOTTÁS-SPENÓTOS "FENYŐFA"

Minden az ünnepről szól decemberben. Az ÜNNEP, ami mindenkinek jelent valamit. Bevallva, vagy sem, de évente igyekszünk előhívni magunkból és környezetünkből az érzést, a fény által megidézhető reményt, ami ugyan "csak" szimbólum, ám az ember számára a legfontosabbak közül való.

KARÁCSONY. Kiben nem éled e szó hallatán emlék, ami bármilyen életkörülmény, helyzet ellenére valami melegséggel, meghittséggel, megnyugvással tölt el és mindenekelőtt az örömre való képességünket erősíti. Higgyünk benne.

E bevezető után jöjjön az ünnep egyik  - ha nem a legfontosabb - jelképe, a fenyő szimbólum hangulatát idéző asztali finomság, amivel mondanom sem kell, hogy a háziasszony örömet szeretne szerezni családja, vendégei számára. A maga módján. Sütéssel-főzéssel és mindennel, ami evvel jár.



Egy olyan receptre leltem az Allrecipes oldalán, amely ugyan nem számíthat a karácsonyi menü főszerepére, de kellemes kísérője lehet a nagyobb szabású lakomának. Esetleg alternatívát jelent azok számára, akik bármely okból a könnyebb fogásokat ünnepek táján sem szeretnék mellőzni.

HOZZÁVALÓK:

2 fej apróra vágott lilahagyma
2-3 marék friss spenót
25 dkg rikotta sajt,
1 evőkanál parmezánsajt, 
só, bors, szerecsendió ízlés szerint,
1 teáskanál olaj,

ELKÉSZÍTÉS:

Egy kanál olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a friss spenótot, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük borssal és 5-7 percig lefedve pároljuk.
Ezután apróra vágjuk (mixeljük) és hozzákeverjük a rikottát és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval szórjuk. Az egészet jól összedolgozzuk. Most egy lisztezett deszkán a kész leveles tésztalapra rákenjük a spenótos, rikottás masszát és az egészet feltekerjük, vízben mártott ecsettel a tészta szélét megkenjük, így lezárjuk a tekercset. Nylon fóliával beburkolva egy óráig hűvös helyen pihentetjük. Ezután a fóliát levesszük, és  a két ujjnyi vastagra szeletelt roládokat sütőpapírral bélelt tepsiben fenyőfa formájához hasonlóan, egymás mellé helyezzük. Sütés: 200 C° 20-25 perc.
Tálaláskor félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük "fácskánkat".












Forrás
(link, kattintásra nyílik)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)