KARÁCSONY. Kiben nem éled e szó hallatán emlék, ami bármilyen életkörülmény, helyzet ellenére valami melegséggel, meghittséggel, megnyugvással tölt el és mindenekelőtt az örömre való képességünket erősíti. Higgyünk benne.
E bevezető után jöjjön az ünnep egyik - ha nem a legfontosabb - jelképe, a fenyő szimbólum hangulatát idéző asztali finomság, amivel mondanom sem kell, hogy a háziasszony örömet szeretne szerezni családja, vendégei számára. A maga módján. Sütéssel-főzéssel és mindennel, ami evvel jár.
Egy olyan receptre leltem az Allrecipes oldalán, amely ugyan nem számíthat a karácsonyi menü főszerepére, de kellemes kísérője lehet a nagyobb szabású lakomának. Esetleg alternatívát jelent azok számára, akik bármely okból a könnyebb fogásokat ünnepek táján sem szeretnék mellőzni.
HOZZÁVALÓK:
2 fej apróra vágott lilahagyma
2-3 marék friss spenót
25 dkg rikotta sajt,
1 evőkanál parmezánsajt,
só, bors, szerecsendió ízlés szerint,
1 teáskanál olaj,
ELKÉSZÍTÉS:
Egy kanál olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a friss spenótot, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük borssal és 5-7 percig lefedve pároljuk.
Ezután apróra vágjuk (mixeljük) és hozzákeverjük a rikottát és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval szórjuk. Az egészet jól összedolgozzuk. Most egy lisztezett deszkán a kész leveles tésztalapra rákenjük a spenótos, rikottás masszát és az egészet feltekerjük, vízben mártott ecsettel a tészta szélét megkenjük, így lezárjuk a tekercset. Nylon fóliával beburkolva egy óráig hűvös helyen pihentetjük. Ezután a fóliát levesszük, és a két ujjnyi vastagra szeletelt roládokat sütőpapírral bélelt tepsiben fenyőfa formájához hasonlóan, egymás mellé helyezzük. Sütés: 200 C° 20-25 perc.
Tálaláskor félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük "fácskánkat".
Forrás
(link, kattintásra nyílik)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése