HOZZÁVALÓK
9 tojásfehérje
3 tojássárgája
1 csirkemell
200 gramm alacsony zsírtartalmú túró
zöldség zöldje
egynegyed pohár alacsony zsírtartalmú kefir
só és fekete bors ízlés szerint
fejes salátalevelek
3 tojássárgája
1 csirkemell
200 gramm alacsony zsírtartalmú túró
zöldség zöldje
egynegyed pohár alacsony zsírtartalmú kefir
só és fekete bors ízlés szerint
fejes salátalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellhúst tegyük egy fazékba, öntsünk rá vizet, enyhén sózzuk meg, majd forraljuk fel. Amint felforrt, tegyük kis lángra, és főzzük tovább még körülbelül 30 percig.
Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
A torta minden egyes lapja egy palacsintaszerű tészta, mely egyenként három tojásfehérjéből és egy tojássárgájából áll. A tojásfehérjéket, illetve a tojássárgáját egy villával verjük fel.
Egy tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül süssünk három palacsintaszerű lapot. Hagyjuk kihűlni őket.
Adjuk a túróhoz az apróra vágott zöldség zöldjét, reszelt fokhagymát, majd a kefirt. Keverjük addig, amíg homogén masszát kapunk. Sózzuk ízlés szerint.
Vegyünk egy nagyobb tányért, tegyük rá az első lapot.
Kenjük be a fentebbi túrós-kefires masszával és borítsuk be fejes salátalevelekkel
Mielőtt a következő lapot ráhelyezzük, ne feledjük a massza tetejét az apróra vágott csirkemellhússal megszórni. Ezután már rátehetjük a második lapot. Ismételjük meg a fentebbi folyamatot.
A kész tortát tegyük hűvös helyre (hűtőbe), hogy kissé megdermedjen. Az ajánlott idő körülbelül két óra.
Vegyünk egy nagyobb tányért, tegyük rá az első lapot.
Kenjük be a fentebbi túrós-kefires masszával és borítsuk be fejes salátalevelekkel
Mielőtt a következő lapot ráhelyezzük, ne feledjük a massza tetejét az apróra vágott csirkemellhússal megszórni. Ezután már rátehetjük a második lapot. Ismételjük meg a fentebbi folyamatot.
A kész tortát tegyük hűvös helyre (hűtőbe), hogy kissé megdermedjen. Az ajánlott idő körülbelül két óra.
(a főzés folyamatáról további fázisfotók a "forrás" linket megnyitva láthatók)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése