Az alábbi salátát (köretet) a "Marokkói konyha Azrával" oldalon találtam. Egészséges és finom, tehát számomra kipróbálandó. Ajánlom a többi salátareceptet(linket megnyitva) is kipróbálni. Én biztosan ezt fogom tenni.
Khizzou mchermel
- Sárgarépa saláta charmoula szószban
Ez egy nagyon gyakran felszolgált köret húsok mellé. Általában vegyes salátatál egyik alkotóeleme, de önmagában is felszolgálják gyakran. Nagyon egyszerű és nagyon finom. Az unalmas sárgarépából izgalmas ételt varázsolnak. Készülhet zöldbab is , vagy cukkini is ezen a módon. A recept ugyanaz, csak a répát kell lecserélni. Érdemes kipróbálni mindet.
Hozzávalók:
500-600 g nagy sárgarépa, hámozott, felezett, majd negyedekre vágott (hosszában) vagy karikákra.
1/4 csésze chermoula szósz.
A Chermoula
1 nagy csokor (két marék) friss koriander, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, préselt vagy apróra vágva
2 evőkanál paprika
1 evőkanál római kömény
1 teáskanál só, vagy ízlés szerint
1/2 teáskanál gyömbér
1/2 teáskanál cayenne bors (nem kötelező)
1/4 teáskanál sáfrány szál, morzsolt
3-4 evőkanál olaj
1 kis citrom leve
2 evőkanál olívaolaj + 1 evőkanál tálaláshoz
1/2 citrom leve
Fekete olajbogyó a díszítéshez (opcionális)
FORRÁS: fotó, receptleírás © 2017 Marokkóstoló by Azraa.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése