HOZZÁVALÓK
Piskóta alap:
10 tojássárga
30 dkg porcukor
5 kanál hideg víz
35 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Gyümölcsös tészta:
10 tojás fehérje
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor,
ízlés szerint durvára vágott dió (kb 15 dkg)
ízlés szerinti mennyiségben bármely kandírozott gyümölcs (lehet mazsola, narancshéj stb...)
Kevés durvára tört étcsokoládé
Krém :
1/2 l tej
2 cs vanília puding
1 ráma margarin
20 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Piskóta
tészta:
10 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, 5 kanál hideg vízzel
habosra keverjük. Hozzáadunk 35 dkg lisztet , 1/2 cs sütőport és lassú
tűznél tűpróbáig megsütjük. . Kihűtjük és kettévágjuk.
Középső tészta:
A
10 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadunk 20
dkg lisztet 1 cs sütőport, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a
durvára vágott diót, a csokoládét és a kandírozott gyümölcsöt. Nem esünk
kétségbe, ha nincs otthon kandírozott gyümölcs, vagy dió...ilyenkor
egyszerű tortadara is megteszi. E változat szerint a neve Bécsi szelet.
Ezt a lapot is tűpróbáig sütjük, félretesszük.
Krém: 1/2 l tejet, 2 cs vanília pudinggal cukor nélkül sűrűre főzünk. 1
Rama margarint, 20 dkg porcukorral kihabosítanunk, majd a kihűlt
pudinggal összekeverjük. Teszünk hozzá 1 citrom levét, majd a tésztát a
képen látható módon összeállítjuk. Alsó lap piskóta, erre egy réteg
krém, majd a gyümölcsös, diós tészta, ismét krém. Piskóta lappal zárjuk.
Tetejét porcukorral szórjuk, vagy csokoládéval vonjuk be.
A tepsi mérete kb 28 x 32 cm.
Nagyon finom és kiadós süti.
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése