HOZZÁVALÓK
50dkg liszt
(én kevertem 10 dkg rétesliszt, 30 dkg sima liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt)
2,5 dkg élesztő,
4 tojássárga,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
kb. 3 dl tej
2,5 dkg élesztő,
4 tojássárga,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
kb. 3 dl tej
A kenéshez:
15 dkg vaj,
2 zacskó vaníliás cukor,
2 teáskanál fahéj,
10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor,
2 teáskanál fahéj,
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
Lágy, fánkszerű tésztát dagasztunk úgy, hogy az élesztőt felfuttatjuk a liszt közepébe készített fészekben, kevés tejjel és utána a többi hozzávalót is beletesszük, és simára dagasztjuk.Hagyjuk duplájára kelni. Deszkára tesszük és 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. 15 dkg vajat, 10 dkg cukorral és 2 vaníliás cukorral habosra keverünk. Én most tettem bele 2 teáskanál fahéjat is. Lehet kakaót, kókuszt, darált diót stb. is tenni hozzá. A kinyújtott tésztát megkenjük a habos cukros vajjal. A hosszabbik oldaláról középig feltekerjük, mint a bejglit. A szemben lévő oldalról is feltekerjük, középen elvágjuk. A két tekercset kb. 4cm széles szeletekre vágjuk. Egy kizsírozott tepsibe lazán beleültetjük a csigákat. Hagyjuk a tepsiben kelni amíg a sütő bemelegszik 180 fokra. Kb. 35-40 percig sütjük. A 30-ik perc után meglocsoljuk kb. 2dl vaníliás cukros tejjel és visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. Még melegen kiborítjuk tálcára, rácsra hűlni.
Ago Istvánné receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése