Félkész alapanyagból készül és nem túl munkás, igazán érdemes kipróbálni, majd beiktatni a mindennapi menübe az "egyszerű, gyors receptek" Vargabélesét.
"HOZZÁVALÓK
6 adag
(a tepsi mérete 34 x 24)
30 dkg cérnametélt (házi jellegű, 8 tojásos)
75 dkg tehéntúró (félzsíros)
7 db tojás
1 db tojássárgája
1 csomag réteslap (előhűtött)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg gyümölcscukor
3 dl tejföl
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !
A túrót villával összetörjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, , összekeverjük a túróval és a tejföllel.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel.
A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral. Jó étvágyat!
Készítettem még hozzá vaníliasodót is Bourbon-vaníliával, és felturbóztam mazsolával, mert mi szeretjük."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése