HOZZÁVALÓK
30 dkg finomliszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
11 gramm sütőpor
4 db tojás sárgája
1 db közepes citrom reszelt héja és leve
csipet só
A krémhez:
450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1 db citrom leve
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
4 ek búzadara
4 tojás fehérje kemény habja
425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt
(vagy valamely egyéb kompót, amit szeretünk)
ELKÉSZÍTÉS
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, ,amíg a krémet elkészítjük.
KRÉM:
A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük.
Ezután hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát, majd egytt tovább keverjük.
A keményre vert tojáshabot könnyedén bele forgatjuk több részletben.
Egy 20 x 30 cm – es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.
Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla .
Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése