HOZZÁVALÓK:
1 bögre joghurt,
150 g sajt,
2 bögre liszt,
1/2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna.
150 g sajt,
2 bögre liszt,
1/2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna.
ELKÉSZÍTÉS:
Langyosítsuk meg a joghurtot, majd öntsük bele egy tálba adjuk hozzá a
cukrot, a sót és a szódabikarbónát, keverjük össze, majd hagyjuk állni 5
percet. Az 5 perc elteltével keverjük hozzá a reszelt sajtot és a
lisztet, dolgozzuk össze a tésztát. Osszuk el 5 egyenlő részre, majd
nyújtsuk ki mindegyik darabot lepény formájúra. Tegyünk egy serpenyőbe
egy kevés olajat, melegítsük meg és közepes lángon süssük meg a lepények
mindkét oldalát. A serpenyőt fedjük le, egy fedővel néhány másodpercre,
hogy a lepények átsüljenek. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Megjegyzés: a lepény tésztájába ízlés szerint tehetünk sonkát, zöld fűszert, kolbászt vagy amit szeretnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése