...amit tovább ízesíthetünk, dúsíthatunk, kedvünk, ízlésünk szerint. Ha csak egy egyszerű piskótára vágyunk, nosza...dobjuk fel ezzel a krémmel. Diós, csokis, citromos tésztákhoz dettó jól illik.
HOZZÁVALÓK:
500 g magas zsírtartalmú tejföl,
180 g cukor,
reszelt citromhéj,
2 db tojás,
3 evőkanál liszt,
250 g vaj,
2 teáskanál vaníliaaroma, vagy 2 tasak vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kapunk, tegyük félre és hagyjuk hűlni. Robotgéppel keverjük habosra a vajat, majd lassanként keverjük a vajhoz a főtt krémet. Homogén állagú krémet kell kapnunk.
forrás:ketkes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése