HOZZÁVALÓK
16 dkg finomliszt
6 g sütőpor
1 csipet só
8 dkg cukor
20 g vaníliás cukor
2 db tojás
1 db narancs héja és leve
0,8 dl étolaj
1 teáskanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítjük a tészta hozzávalóit. A narancsot alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, a héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki, szűrjük át. A lisztet, a sütőport, a sót szitáljuk össze.
A tojásokat, a cukrokkal kézi mixerrel habosítsuk ki..
Tovább már kézi habverővel dolgozunk. Felváltva, 2-3 menetben, csomómentesen beledolgozzuk a sütőporos, sós lisztet, a narancs levét, és az olajat majd az 1 teáskanál citromlevét, és a narancs reszelt héját.
Az előkészített sütőformát kikenjük egy kevés olajjal, enyhén, egyenletesen megszórjuk egy kis liszttel (ha szilikon, akkor ez a művelet kimarad), esetleg a muffin sütőt papír kapszlikkal látjuk el, majd a masszát belekanalazzuk, de csak a forma 3/4 részéig. 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Formástól rácsra téve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan tálcára borítjuk.
TIPP: Ha olcsón hozzájutok citromhoz, vagy narancshoz, melyeknek a héját nehezen tudom lereszelni, akkor zöldséghámozó késsel nagyon vékonyan meghámozom, vigyázva, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, megszoktam szárítani, majd utána kávédarálón ledarálni. Kicsi üvegekbe rakva, bármikor hozzá lehet nyúlni.
Teljes hűlés után a tetejét ízlés szerint porcukrozva szervírozzuk. Tetejét szárított, darált narancshéjjal feldobtam.
(fotó:narancsszüret Szicíliában)
Fázisfotók a forrásoldalon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése