Figyelem! Ez a sütemény hozzáadott cukor nélkül készül, fehér liszt mentesen!
HOZZÁVALÓK
50 dkg eper
2 db tojás
15 dkg zabpehely darálva
2 evőkanál kakaópor
5 csipet kanál édesítő (4x0.07g)
2 dl tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
A krémhez:
80 g vanília ízű pudingpor
7 dl tej
5 csipet kanál édesítő (5x0.07g)
1 evőkanál vanília aroma
2 db citrom leve
6 dl tejföl
2 evőkanál zselatin por
1 dl víz
A zselatinhoz;
1.5 dl víz
1 dl citromlé
1 kávéskanál piros színű ételszínező
1 csipet kanál édesítő (0,07g)
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgáját az édesítőszerrel kikeverjük.
Egy csipet sót adunk hozzá és beletesszük a tejfölt. Jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a darált zabpelyhet és beletesszük a szódabikarbónát.
A tojásos tejfölhöz hozzáadjuk a kakaót és összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A masszába óvatosan belekeverjük a habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
160 C fokon körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
A pudingport egy kevés tejjel kikeverjük,
majd a felforralt tejhez öntjük, édesítőt teszünk bele és sűrűre főzzük.
Kihűtjük, hozzáadjuk a vanília aromát.
Beleöntjük a kifacsart citrom levét.
Beletesszük a tejfölt, az egészet homogénné keverjük.
1 dl vízben elkeverjük a zselatint és forráspontig hevítjük.
A zselatint kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a krémbe és a tésztára öntjük.
Hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni.
Az eper szemeknek a négy oldalát bevágjuk, majd a közepén keresztmetszést ejtünk.
Annyi szem epret készítünk elő ahány szelet lesz a süteményből.
A vízben elkeverjük a zselatint és forráspontig hevítjük.
Az ételszínezéket beletesszük és az édesítőt is hozzáadjuk.
Hozzátesszük a citromlevet és ízlésünk szerinti mennyiségben édesítőt.
Rátesszük az eperszemeket a süteményre és rácsurgatjuk a zselatint,
az eperszemeket is bevonjuk vele.
Hűtőben egy-két óráig dermesztjük, éles késsel kockákra vágva tálaljuk.
Megj: további fotók a forrást megnyitva láthatók.
Pünkösd ünnepéről itt lehet bővebben olvasni
Receptleírás forrása
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése