Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

A KAKAÓ


Sokak kedvenc reggeli itala a kakaó. Erről az egészséges finomságról szóló írást osztok most, teljes egészében, kellemes olvasgatást.


Mivel felnőttkorban az emberek többsége teát vagy kávét iszik, kevés szó esik a kakaóról, pedig ha máshonnan nem, a gyermekkorból mindenki ismeri a kakaót. Azonban a hideg időben kevés jobbat lehet annál elképzelni, mint egy pohár forró kakaó.

Azok számára, akik rendszeresen isznak kakaót, a ketkes igencsak jó hírrel szolgál: kutatások bizonyították, hogy a kakaóban rengeteg, a szervezet számára hasznos anyag található, melyek nemcsak segítenek a testen, de szebbé is teszik azt. Ez azonban még messze nem minden, ami a kakaó hasznos tulajdonságait illeti.


A kakaó hasznos tulajdonságai

Habár a kakaóban kevés a koffein, mégis ismert a kakaó frissítő, ébren tartó hatása. Pontosan ezért nem tanácsolják a kakaófogyasztást a nap második felében.
A kakaóban olyan hasznos anyagok találhatóak, amik javítják a memóriát, stimulálják az agytevékenységet és jótékony hatással vannak a szervezet koleszterinszintjére is.
Magas cinktartalma miatt hasznos a haj és a bőr számára. Bizonyított, hogy a serdülők cink hiánya és az alkohol- illetve drogfüggővé válás között összefüggés van; a cinkhiánnyal nő a függővé válás hajlama.
Csak a kakaóban található meg az úgynevezett „kokohil” vegyület. Ez a vegyület serkenti a sejtek növekedését, elősegíti a sebek gyógyulását és megakadályozza a ráncok kialakulását. Ezért tanácsolják sokan, hogy a fiatalító maszkokhoz adjunk kakaóport.

A kakaó gazdag epikatekinben, ami növeli az általános immunitást, és segít megelőzni a szívinfarktust, a stroke-ot, a cukorbetegséget és a rákot.
Már egy kis pohár kakaó is nagy éhségcsillapító hatású, viszont annak ellenére, hogy a kakaó kalóriatartalma magas, nem növeli a testsúlyt, így fogyasszunk bátran a fogyókúrás diéta alatt is kakaót.
Végül, a kakaóban rengeteg antioxidáns, magnézium, és vitamin található, ezért igencsak javasolt 40 év felett a rendszeres kakaófogyasztás.


Hogyan készíthetünk finom kakaós italt?

A ketkes jóvoltából most megismerhet egy, a szokványostól eltérő, de nagyon finom meleg italreceptet, aminek az alapja a kakaópor. Próbálja ki Ön is, higgye el, ha vendégeinek kínálja kávé és a tea helyett, azok is értékelni fogják finom íze és aromája miatt!

Hozzávalók:

2 pohár tej (különösen finom mandulatejből elkészítve)
másfél evőkanál kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
cukor vagy jázminpakóca (stevia)

Elkészítése:

Tegyük a hozzávalókat egy lábasba, majd helyezzük azt a tűzre. Forrás közben határozottan keverjük, hogy az alapanyagok teljesen feloldódjanak. Ajánlott erre a célra egy habverőt használni. A forró italt vegyük le a tűzről és öntsük csészékbe.
Meghívhatjuk barátainkat és így együtt élvezhetjük a csodás kakaóital nyújtotta finom illatokat és ízeket. Ha tetszett ez a cikk, ossza meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)