CSŐBEN SÜLT KARFIOL
HOZZÁVALÓK
50 dkg karfiol rózsa
A besamelhez:
12 dkg vaj
6 evőkanál finomliszt
4,5 dl tej
3 dl tejföl
só, bors
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A besamel készítés:
Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre felfőzzük.
Tűzről levéve bele keverjük a tejfölt.
Egy hőálló tálat vajjal kikenjük.
A karfiol rózsákat elosztjuk.....
(folyt. az alábbi linket megnyitva olvasható)
A teljes leírás ITT
Több finom és egyszerű karfiolreceptet böngészhetünk a "9 karfiolrecept, amit az ősszel ki kell próbálni" válogatásban.
Akit még a karfiol élettani, egészségünkre gyakorolt hatása is érdekel, annak itt egy kis olvasnivaló:
.. folytatás a Házipatikában.
Fotó és recept forrás
"A karfiol a keresztes virágúak családjába tartozó közismert zöldség megérdemli, hogy rendszeresen szerepeljen az étlapunkon, mivel igen fontos tápanyagokat tartalmaz, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és egyéb fitokemikáliákat.
Nézzük a 8 legfontosabb egészségügyi hatását!...."
.. folytatás a Házipatikában.
Fotó és recept forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése