HOZZÁVALÓK
Tészta:
100 g pekándió
200 g barna cukor
200 g kristály cukor
5 db közepes sárgarépa
4 tojás
2 evőkanál olaj
250 g liszt
6 g fahéj
1 kk szódabikarbóna
2 g szerecsendió
1 cs sütőpor
csipetnyi só
Karamellás öntet:
200 g cukor
60 ml víz
120 g habtejszín
30 g vaj
1 kk só
Vanília aroma(vagy van.cukor)
Krém:
500 g mascarpone
60 g porcukor
80 g karamell szósz
300 g habtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. A diót apróra vágjuk, a répákat lereszeljük a tojásokat a barna cukorral és a kristálycukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a növényi olajat. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, őrölt szerecsendióval, sütőporral, szódabikarbonával, sóval, Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a krémes masszához. Hozzáadjuk a lereszelt répát és a diót is. Sütőpapírral belelt 23 cm kerek tepsibe önjük és előmelegített sütőbe 180 fokon 30-35 percig sütjük.
2. A karamella szószhoz a cukorhoz 60 ml vizet adunk és addig forraljuk mig szep barna szine lesz, tüzről levéve hozzáadjuk a habtejszínt és tovább főzzük 1 percig, hozzáadjuk a vajat, sót és vanília aromát, (vagy van.cukrot).
3. A mascarpone sajtot és a porcukort robotgéppel elkeverjük, hozzáadunk kb 80 g karamella szószt a habtejszínt felverjük, és a karamellás mascarponés krémhez keverjük.A krémet egyenletesen rásimítjuk a piskótára, végül a maradék karamella szósszal leöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése