Készülhet a mutatós és ízes tekercs az év bármely ünnepére. A hidegtál praktikus és leginkább finom. Nem árt beiktatni a frissen sültek, kalácsok és gőzölgő levesek mellé. Vagy helyett...ha úgy adódik. Ajánlom a közelgő Karácsony egyik fogásának.
Hozzávalók
Sárgarépa - 200 gramm
Gépsonka - 200 gramm
Alma - 100 gramm
Fagyasztott zöldborsó - 200 gramm
Majonéz - 6 evőkanál
Tejföl - 3 evőkanál
Egy pohár húsleves (2,5 dl)
Kemény tojás - 5 db
20 gramm zselatin
Bors, mustár
Gépsonka - 200 gramm
Alma - 100 gramm
Fagyasztott zöldborsó - 200 gramm
Majonéz - 6 evőkanál
Tejföl - 3 evőkanál
Egy pohár húsleves (2,5 dl)
Kemény tojás - 5 db
20 gramm zselatin
Bors, mustár
Petrezselyem a díszítéshez
Esetleg salátalevelek a tálaláshoz
Tálalás előtt a fóliát óvatosan lehúzzuk, a roládot salátalevelekre fektetjük, de anélkül is mutatós. Tetejét petrezselyemmel és főtt, formára vágott sárgarépával díszítjük.
Elkészítés
Először a keményre főzött tojásokat meghámozzuk, félretesszük.
Ezután a tisztított, apró kockákra vágott sárgarépát sós vízben puhára főzzük. A mirelite zöldborsót akkor dobjuk mellé, amikor a répa félig már megfőtt. Ha puha, leszűrjük, kihűtjük.
A meghámozott savanykás almát szintén apró kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
A gépsonkát (csülöksonkát, baromfigépsonkát stb) szintén apróbb darabokra vagdaljuk és összekeverjük a zöldségekkel, valamint az almával.
Ezután elkészítjük a mártást:
A majonézt, tejfölt, sót, borsot, mustárt és a forró levest - amiben a zselatint feloldottuk - összekeverjük, hozzátesszük a zöldséges, sonkás keveréket.
Egy őzgerincformát nylon fóliával kibélelünk és a lazán összeforgatott keverék felét beleöntjük. Egymás után sorban belerakjuk a kemény tojásokat, majd a maradék masszával befedjük, ráborítjuk a nylon fólia széleit és legalább 10-12 órára hűtőben, vagy hideg kamrában dermesztjük.
Tálalás előtt a fóliát óvatosan lehúzzuk, a roládot salátalevelekre fektetjük, de anélkül is mutatós. Tetejét petrezselyemmel és főtt, formára vágott sárgarépával díszítjük.
Éles késsel szeljük.
forrás:hoch-dobav
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik! Köszönöm az ötletet! El fogom készíteni karácsonyra!
ennek őszintén örülök, sok sikert hozzá :)
Megjegyzés küldése